Bemutatkozás

Zaja Roland mediátor vagyok.

Közvetítői igazolványszám: T/002551. Miben segíthetek? Egyéni konzultáció, párkapcsolati Mediáció, előadások/tréningek, OKJ tanfolyamok lebonyolítása, szervezése.

Gyöngyösön születtem.

Hamar elkezdtem a filmekre, az emberi sorsokra figyelni.
Irodalmi- szociográfiai rövid elbeszélés keret volt az, amely segítségével 1995-1999 között, átdolgoztam a rendszerváltoztatást egy huszonéves szemüvegén keresztül.
A könyvem címe: Ékszerdoboz címre hallgat, mely címválasztását, csak a napokban értettem meg!
Ratkó Anna szimbolikus „unokájaként” boldog vagyok, hogy megküzdöttem a középiskolával.
Az egyetemekkel.

2002-ben, szintén magánkiadásban, megjelent a második könyvem, Angyalok szárnyán címmel.
Itt is a rövid elbeszélés keret volt, amivel meg tudtam személyesíteni a gyöngyösi autista segítő központ lakóit. A feltételezett álmaikon keresztül.
Tudat teória elmélet segítségével utat szerettem volna törni a többségi társadalom és a nem beszélő autista gyerekek álmai közé.
4 év múlva, pedig az én ötletemből valósult meg, Magyarország egyik piacvezető pszichológiai felnőttképzése a nagykörúton egy piaci rést betömve.
Folyamatos továbbképzésekkel tudtam, tudom a szakmai fejlődésemet elősegíteni.
Saját akkreditált képzésem kapcsán, tanár kollégáim számára ingyenesen tettem lehetővé a belső tudás-átadást, az intézményi pszichológiai asszisztens elnevezésű felnőttképzésben. 568 órában.
2009-ben jelent meg a Csend hangjai című kötetem, amely szerepel az AOSZ hivatalos publikációs jegyzékében is.
A kerületi Pedagógiai Intézetnél évente kértek fel előadás megtartására gyermekvédelmi megbízottak számára.
A kölcsönös tapasztalatcserék lehetőséget adtak, hogy én is tanuljak a jelenlévőktől, így a problémamegoldó képességem és a kommunikációs képességem is javult, viszont ehhez elengedhetetlen volt a megalapozott szakmódszertani tudás.
Ez a folyamat egy örök körforgás, ami csaknem mindig belső tudás átadással végződött.

“Az vagyok, aki bárki más is lehet, ha hallgat a szívére. Olyan ember vagyok, aki leborul az élet titokzatossága előtt, aki nyitott a csodákra, aki derűsen és lelkesen viszonyul mindenhez, amit csinál.” (Paulo Coelho)

Oldjuk meg együtt, színezzük át a konfliktusaidat! Színezzük újra mindenki javára! Adjunk neki új színt! Építsünk együtt kommunikációs hidat!